urodził się 2 lipca 1987. Porażenie dziecięce. Uraz kręgosłupa. Ograniczenie ruchowe. Chodzi przy pomocy chodzika. Jest w Fundacji od samego początku. „Jestem dzieckiem fundacyjnym, tak mówiła p. Stenia, niewiele wówczas rozumiałem, ale za to uwielbiałem chodzić na rehabilitację, bo p. Jola – to nie tylko zwykła pani, była dla mnie jak dobry kolega, dzieci Ją kochają. Cały zarząd Fundacji, stara się nam pomóc, umilić czas, pokazać świat z tej drugiej strony, gdzie nie ma szpitali, bólu i cierpienia. Fundacja to nie tylko napis na tablicy – to ludzie ogromnego serca, którzy poświęcają nam czas, wspierają nas…jak rodzina”. Paweł ukończył Liceum Ogólnokształcące nr 2 w Malborku. Nauczanie indywidualne.Jego marzeniem były studia – informatyka -, ale nastąpiło pogorszenie stanu zdrowia. Choroba oczu nie pozwoliła, aby zrealizowały się jego plany życiowe. Paweł jest fajnym chłopakiem ale samotnym.

Możesz wspomóc naszego podopiecznego 1% swojego podatku, wystarczy w zeznaniu podatkowym wpisać nr KRS0000345980 z dopiskiem na leczenie i rehabilitację … Paweł Dopieralski lub wpłacić 1% bez podania osoby wskazanej. Wówczas środki przekazane zostaną w dyspozycji Fundacji na cele statutowe.